Theorie

Naast het praktijkexamen moet je ook een theorie-examen doen om je rijbewijs te behalen. Je moet in het bezit zijn van een geldig theorie-certificaat op de dag van je praktijkexamen of tussentijdse toets. Zonder het theorie-certificaat kun je dus wel al beginnen met je praktijklessen.

De meerderheid van de leerlingen geeft de voorkeur aan zelfstudie. Onze ervaring leert ons dat het theorie-examen nog al eens onderschat word. Het onderdeel inzicht vormt vaak het grootste obstakel. Het is natuurlijk ook mogelijk om je slagingskans te vergroten door een theorie-cursus klassikaal te volgen zo kan je alles meteen vragen aan je instructeur. Het eventuele studiemateriaal kun je aanschaffen via je instructeur.  Verkeerstheorie leren was nog nooit zo leuk en leerzaam! Vragen over het theorie examen of over het lesmateriaal? Neem dan contact met ons op.


Theorie-examen onderdelen

 

Gevaarherkenning

25 vragen

Minimaal 13 goed

Kennis

12 vragen

Minimaal 10 goed

Inzicht

28 vragen

Minimaal 25 goedAan het einde van je theorie-examen krijg je gelijk de uitslag. Ook krijg je per examenonderdeel te zien hoe goed je deze hebt gemaakt. Het theorie-examen is 1,5 jaar geldig. Het uitslagformulier krijg je ook per mail van het CBR. Je kunt je opgeven voor het theorie-examen via de website van het CBR. Voor de betaling maakt het CBR gebruik van iDEAL.